Nový produkt

OPTIMAL TENKOVRSTVÁ LAZÚRA MAHAGÓN SVETLÝ 2,25 L

17,60€

OPTIMAL ZLATÁ OLEJOVÁ LAZÚRA TENKOVRSTVÁ

Popis:

Zmes pigmentových preparátov v alkydovej živici a rozpúšťadlách s prídavkom aditív a UV absorbérov.

Použitie:

Rozpúšťadlová lazúra na povrchovú úpravu dreva pre vonkajšie aj vnútorné použitie, nátery chát, okien, podláh, plotov a pod. Má dobrú odolnosť proti pôsobeniu poveternostných vplyvov. Svojimi vodoodpudivými vlastnosťami zvyšuje rozmerovú stabilitu dreva, špeciálne pigmenty a aditíva znižujú vplyv UV žiarenia a zabraňujú fyzikálno-chemickej degradácii drevnej hmoty. Chemolux S-Klasik drevo farebne upravuje a zvýrazňuje jeho prirodzenú krásu. Nepoužívať na nátery prichádzajúce do priameho styku s potravinami, krmivami, pitnou vodou a na natieranie detského nábytku a hračiek.

Riedidlo:

bez riedenia

Odporúčaný stav podkladu:

- predchádzajúci náter: podklad prebrúsený, bez mastnoty, vlhkosti a iných nečistôt - minimálna teplota pri aplikácii +5° C - relatívna vlhkosť vzduchu v rozmedzí 30 – 70 % - vlhkosť dreva najviac 12 %

Pokyny k aplikácii :

Nové neošetrené drevo v exteriéri 2 až 3 vrstvy v intervale 12- 24 hodín Opravné nátery a drevo v interiéri 1 až 2 vrstvy v intervale 12- 24 hodín Dlhodobá ochrana v exteriéri proti biologickým škodcom a poveternostným vplyvom 1 vrstva Optimal Drevofix Forte 2 až 3 vrstvy OPTIMAL ZLATÁ OLEJOVÁ LAZÚRA TENKOVRSTVÁ v intervale 12-24 hodín

Príklad postupu: Náter dreva: - odstránenie mastnoty, živičných miest (špachtľou, riedidlom Optimal C 6000) - prebrúsenie podkladu brúsnym papierom číslo 120-180 - odstránenie prachu - náter lazúry OPTIMAL ZLATÁ OLEJOVÁ LAZÚRA TENKOVRSTVÁ 1 až 3 krát podľa potreby v intervale 12 až 24 h (podľa savosti podkladu) spotreba 80 –120 g/m2 alebo 90 –130 ml/m2 - náter, ktorý do 15-20 min. nevsiakne do podkladu, zotrieť hubkou alebo textíliou - medzi jednotlivými nátermi jemné prebrúsenie brúsnym papierom 400 (odstránia sa zdvihnuté vlákna dreva)

Nanášanie, riedenie, čistenie náradia:

Nanáša sa štetcom, valčekom, máčaním alebo striekaním v neriedenom stave na drevo čisté, suché (vlhkosť materiálu max. 12%), zbavené živičných plôch a odmastené. Pred použitím treba lazúru dokonale premiešať odo dna obalu. Výsledný farebný odtieň výrazne ovplyvňuje počet nanesených vrstiev náteru, typ a štruktúra dreva. Pri natieraní väčších plôch sa odporúča zjednotiť farebný odtieň zmiešaním obsahu jednotlivých obalov. Náter zaschnutý na vzduchu (20°C/50 % vlhkosť) je možné pretrieť ďalšou vrstvou náteru po 12 až 24 h v závislosti od teploty a vlhkosti prostredia a savosti podkladu. Pri opravách starých náterov, najmä fermežových, sa náter ďalšej vrstvy môže predĺžiť na 48 h. Náradie sa čistí riedidlom Optimal S 6006 alebo Optimal C 6000.

Technické listy a karty bezpečnostných údajov na stiahnutie:

 KBÚ Optimal tenkovrstvá 03_2019.pdf
 Technicky list - OPTIMAL ZLATÁ OLEJOVÁ LAZÚRA TENKOVRSTVA.pdf

Recenzie

Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.

Napísať recenziu

OPTIMAL TENKOVRSTVÁ LAZÚRA MAHAGÓN SVETLÝ 2,25 L

OPTIMAL TENKOVRSTVÁ LAZÚRA MAHAGÓN SVETLÝ 2,25 L